Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana’nın “güvenliği” için kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleşmesini istedi. Isparta Emniyet Müdürlüğünden Emniyet Müdürlüğüne atanan Ahmet Zeki Gürkan, bir süredir Adana’daki devlet kurumlarını ve patron kuruluşlarını ziyaret ediyor.Halil İmrek
En son Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinin yönetimini ziyaret eden Gürkan, “Çarpık Kentleşme” başlığıyla yaptığı sunumda, kentin güvenliği için kentteki tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak istediklerini ileri sürdü. Güvenliğe çözüm olarak ise kentsel dönüşümü önerdi.
POLİSİN HAREKET YETENEĞİ KISITLANIYORMUŞ
Emniyet Müdürü Gürkan, ’da kaçak yapılaşma ve çarpık kentleşme nedeniyle çok sayıda çıkmaz ve dar sokakların bulunduğunu, evlerin birbirine bitişik olduğunu ve bu nedenle polisin hareket yeteneğinin kısıtlandığını söyledi. Gecekondu yapılaşmasından dolayı, polisin olaylara müdahalede zorlandığını ve ara sokaklara giremediğini ifade eden Gürkan, “Bir damdan diğer dama hiç aşağıya inmeden geçmenin mümkün olduğu Adana’da güvenliğin sağlanması çok zor” dedi.
16 EMNİYET MÜDÜRÜNDEN ‘ÖNCE BİZİ YIKIN’ TALEBİ
Adana Emniyet Müdürü de dahil olmak üzere, toplam 16 ilin emniyet müdürü geçtiğimiz günlerde, kentsel dönüşümde öncelikli yıkım bölgesi olmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvurmuştu. Aralarında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır gibi şehirlerin de bulunduğu 16 il emniyet müdürlüğü, Bakanlığa ulaştırdığı öncelik talebi dosyalarında, suçluların evden eve atlayarak kaçtığını ve bu yüzden dolayı da yıkımda öncelikli olmak istediklerini belirtmişti. (Adana/EVRENSEL)
ÖZGÜRLÜK MÜ GÜVENLİK Mİ?
ÖZGÜRLÜKLERİN güvenlik gerekçesi ile kısıtlanabileceği tezi, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da sık kullanılıyor. “Metroya binerken kameraya çekilmek mi istersiniz, yoksa metroda bombalanmak mı” denilerek yaratılan kamuoyu, kentsel dönüşüm için de kullanılıyor. Adana Emniyet Müdürünün Adana’nın yerleşim yapısının hırsızların kaçışına olanak sağladığı yönündeki açıklamaları akla bu tezi getiriyor. Güvenlik gerekçesi ile halk, kentsel dönüşüme ikna edilmeye çalışılıyor. “Güvenlik sorunu, sokakların darlığı ya da damların birbirine yakınlığı ile mi, yoksa demokrasinin gelişimiyle mi bağlantılı” sorusuna ise cevap verilmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder