7 Nisan 2012 Cumartesi

İstanbul'da bu bölgeler altından çok kazandırıyor!


İstanbul son yıllarda hızlı bir gelişim potansiyeli içine girdi. Gerek hızlı nüfus artışı, gerekse de kentsel dönüşüm projeleri İstanbul'un adeta taşını toprağını altın yaptı.
Özellikle ulaşım alanında yapılan çalışmalarla birlikte, dün İstanbul dışı olarak görülen semtler bugün yıldızı parlayan bölgeler arasında yerini almayı başardı. Yüksek prim potansiyeli taşıyan bölgelerin arasında ise Anadolu Yakası'nda Kartal, Çekmeköy ve Ataşehir, Avrupa Yakası'nda ise Beylikdüzü, Behçeşehir ve Zekeriyaköy yer alıyor.

Anadolu Yakası'nda;konuthaberleri.com
Ataşehir
İstanbul'un son dönemlerde en popüler bölgelerinin başında Ataşehir geliyor. Lüks konutları, merkezi konumu ve kolay ulaşımı ile birçok yatırımcının ilgi odağı olan Ataşehir, Finans Merkezi'nin de burada kurulacak olması ile birlikte adeta değerine değer kattı.

Kartal
Gelişimi son yıllarda hızlanan Kartal, konut arzı açısından önemli bir bölge haline geldi ve 2011 yılında birçok kuruluş bölgeye yöneldi. Yakın zamanda hayata geçmesi planlanan metrobüs, metro ve Anadoluray projeleri gibi ulaşım alternatifleriyle bölgede daha fazla bir canlanma bekleniyor. Projeler tamamlandığında, karadan ve denizden ulaşımı kolay olan Kartal'ın diğer ilçelerle olan bağlantısının güçlenerek o bölgelerde yaşayan insanları cezbetmesi bekleniyor.

Çekmeköy
Son 5 yılda hızla gelişen ve 2008 yılında ilçe olan Çekmeköy bölgesi İstanbul'da en çok prim yapan yerleşkelerden bir tanesi. Bundan 7-8 sene önce 60 bin liraya ev sahibi olunabilen ilçede şu andaki konut fiyatları ortalama 150 bin liradan başlayarak dairelerde 400 bin ve villalarda ise 1 milyon TL'ye kadar yükselebiliyor. Önümüzdeki dönemde hayata geçmesi planlanan Çekmeköy-Üsküdar metro hattı ile Çekmeköy'ün Anadolu yakasının yükselen bölgelerinden biri olma devam etmesi bekleniyor.

Avrupa Yakası'nda;
Beylikdüzü
Hem Avrupa Yakası'nın hem de İstanbul'un ucuz konut üssü olarak bilinen Beylikdüzü, orta ve alt gelir grubunun ev sahibi olmasında önemli görev üstleniyor.Sitelerin en yaygın olduğu ilçe olan Beylikdüzü, Marmara depreminden sonra yeni yerleşim alanlarına duyulan ihtiyaçla birlikte son yıllarda gözde bir yaşam merkezi haline geldi. Lüks villa projelerinden, nitelikli ucuz konut projelerine kadar, farklı gelir gruplarına hitap eden projelerin bulunduğu Beylikdüzü yeni ev sahibi olmak isteyenlere fırsatlar sunduğu için cazibe merkezi konumunda. 2003′te başlayan hızlı fiyat artışları ile konut fiyatları tavan yapmış olsa da, metrekare fiyatlarına bakıldığında Beylikdüzü İstanbul'un en cazip bölgelerinden birisi olmaya devam ediyor.

Bahçeşehir
Gayrimenkul sektöründeki hareketlenme ile başlayan yüksek konut arzı Bahçeşehir'in devamında yeni konut projelerinin oluşmasını sağladı. Ispartakule adı verilen bölgede TOKİ ve geliştirici firmaların ortak girişimiyle yeni konut projeleri hayata geçmeye başladı. Türkiye'de ilk düzenli yerleşim ödülünü alan bölgede çevresindeki yeni projelerle birlikte 25 bin konut olduğu tahmin ediliyor. Türkiye'nin ilk uydu kenti olarak planlanan bölge, yeşil alan yoğunluğu, temiz havası ve şehir stresinden uzaklığı ile ön plana çıkıyor. Şehir merkezlerinde kalabalığın artması, trafiğin yoğunluğu insanların ister istemez şehirden uzak yerleşim bölgelerine itiyor.

Zekeriyaköy
Karadeniz kıyısındaki Kilyos'a birkaç kilometre mesafede yer alan ve Belgrad Ormanları'na komşu olan Zekeriyaköy, özellikle şehrin gürültüsünden uzakta sakin bir hayat yaşamayı tercih edenlerin ilgisini çekiyor. İmar planlarının tamamlanması ile kısa sürede villa ve siteler kentine dönüşen Zekeriyaköy'de yeni projelerle yapılaşma hızla devam ediyor. Bölgedeki arazi fiyatları 350-450 dolar arasında değişiyor. Özellikle 3. köprü güzergahının bu bölge sınırlarının içinden geçmesi, buradaki arazi fiyatlarının artış göstermesine sebep oluyor.

Finansın merkezinde
"5 yıldızlı otel, AVM, rezidans ve home-ofis bloklarından oluşan Brandium Ataşehir, Anadolu Yakası'nın en iddialı projesi olmayı hedefliyor"

Geleceğin finans merkezi olarak lanse edilen Ataşehir'deEmay ve Erko İnşaat güvencesiyle yükselen "Brandium Ataşehir", içinde barındırdığı otel, AVM, kongre merkezi ve rezidansları ile iş ve sosyal yaşamı tek çatı altında buluşturuyor. "Dördü bir yerde" olarak adlandırılan proje, 260 metrekare alan üzerinde 29 ve 30 katlı bloklardan oluşuyor. Toplam bin 150 konutun yer aldığı projede stüdyodan 5+1'e kadar 80 farklı daire tipi sunuluyor. Ataşehir'de inşaatı devam eden Brandium Ataşehir'e odaklanan Emay İnşaat, içinde 5 yıldızlı otel, 250 mağazalık AVM, rezidans ve home ofis bloklarından oluşan bu kompleks ile Anadolu Yakası'nın en prestijli projesi olmayı hedefliyor.

Ataşehir'in en yüksek bölgesinde inşa edilen Brandium Ataşehir projesinde 5 katta bir özel kat bahçeleri, 4 metreye yakın tavan yüksekliği, su konseptli yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, özel havuzlu teras katları, spor tesisi, kreş gibi yaşam alanları bulunuyor. Brandium Ataşehir'de dairelerin metrekare fiyatı 4 bin ile 5 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Yüzde 25 peşinatla ev sahibi olunabilen Brandium Ataşehir'de kalan yüzde 75'lik tutar, banka kredisi ile ödenebiliyor.2. ödeme planında yüzde 1 peşinat ödenebilirken 6, 12, 18 ve 24'üncü aylarda ise yüzde 6'lık ödemeler gerçekleştiriliyor. Kalan yüzde 75'lik tutar, bankaların konu kredileri ile 120 aya kadar vadelendirilebiliyor. Oluşturulan faizsiz ödeme planları kapsamında ise yüzde 50 peşinat gerçekleştirilirken, kalan tutar vade farksız olarak 30 ay boyunca taksitlendiriliyor veya 12 ay sonra tek ödeme ile gerçekleştirilebiliyor. Projenin Aralık 2013'te tamamlanması planlanıyor.

Kartal'ın hemen girişinde
"Şehir içinde villa tarzı bir yaşam isteyenler için tasarlanan Uprise Elite Teras Evler, deniz ve doğa manzaralı daireleriyle sizi elit bir yaşam sunuyor"

Teknik Yapı tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen Kartal'ın hemen girişinde hayata geçirilen Uprise Elite Teras Evler, doğa ile medeniyetin uyum içinde iç içe geçmiş karışımı olarak tanımlanıyor. Şehrin yanıbaşında karmaşanın çok uzağında, kusursuz güvenlik, eksiksiz sosyal yaşam düşüncesiyle tasarlanan proje, deniz ve doğa manzaralı daireleriyle size ve ailenize elit yaşamın gereklerini tüm cömertliği ile sağlıyor.

Şehir içinde villa tarzı bir yaşam alanı isteyenler için tasarlanan 2+1, 4+1 ve 5+1 tipi dubleks penthouse tarzındaki Teras Evler'in hepsi, adından anlaşılacağı gibi kendine ait teras bahçelere sahip. Projede her dairenin büyüklükleri 34 ila 80 metrekare arasında değişen ahşap terasları ve 24 ile 94 metrekare arasında değişen çiçeklikleri bulunuyor. Elit bir yaşamın tüm gereksinimlerini içinde barındıran projede tenis kortu, açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness center, basketbol sahası, Türk hamamı, sauna, steam-room, squash ve yürüyüş parkurları bulunuyor.

Kartal'da inşa edilmekte olan ve dünyanın en büyük Adalet Sarayı'nın karşısında yarım ada şeklindeki 37 bin metrekarelik arsada inşa edilen Uprise Elite projesinin bir cephesi deniz yönüne diğer cephesi ise geniş ve bozulmayacak yeşil dokuya bakıyor.
Kartal'da stratejik açıdan çok önemli bir yerde bulunan Uprise Elite, E-5, E 6 ve Sahil Yolu'nun Kartal'ın yeni yerleşim bölgesine bağlantı yaptığı noktada yer alıyor. Projenin Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı'na uzaklığı ise sadece 10 dakika. Uprise Elite Teras Evler'de daire fiyatları 748 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Kent merkezlerine kolay ulaşım
"Avrupa'nın yüksek kaliteli konut standartlarına göre tasarlanan proje, ileri mühendislik ve modern mimari yaklaşımı ile dikkat çekiyor"

Adını ünlü tenis turnuvasından alan ve Hollandalı yatırımcılar tarafından hayata geçirilen Grand Slam Properties, ileri mühendislik ve modern mimari yaklaşımı ileÇekmeköyTaşdelen'de yükseliyor. Avrupa'nın yüksek kaliteli konut standartlarını yansıtan proje, orman havasının solunduğu 4 bin 760 metrekarelik arizi üzerinde 7 katlı 3 bloktan oluşuyor. 99 metrekareden 330 metrekareye kadar 1+1'den 3+1'e kadar geniş lüks daire seçeneklerinin sunulduğu projede fiyatlar 161 bin 370 TL'den başlangıç gösteriyor.

Her dairenin havuza baktığı projede, kiriş ayrıntısı görünmeyen oda dizaynı, ileri mühendislik ve modern mimari yaklaşım dikkat çekiyor. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerine yakınlığı sayesinde kent merkezlerine kolay ulaşım imkanı sunan Grand Slam Properties, şehrin içinde ama şehrin gürültüsünden uzak bir yaşam sunuyor. Daireler, sahiplerine özel dizayn mutfağı ve doğal taş dekorlu banyolarıyla, özel yapım kapıları, Salamander PVC'leri, lamine parkesi, iç ve dış ünitesiyle montajı tamamlanmış Siemens 3'lü ankastre setleri ve odalarda gömme dolaplarıyla her şey eksiksiz olarak sunuluyor.

Projede, 90 araç kapasiteli geniş otoparkın yanında her konut için 4-6 metrekarelik kilitlenebilir özel depolar yer alıyor. Kapalı otoparktan konutlara çift asansörle direkt olarak ulaşılabiliyor. Projede konutların yanı sıra çocuk parkı, basketbol-voleybol sahası, yüzme havuzu, cafe ve restoran yer alıyor. Bunların yanı sıra jakuzi, sauna, spor salonu, kapalı çocuk oyun salonu, bilardo, masa tenisi, giyinme odaları da konut sakinlerinin hizmetine sunuluyor.

İş ve yaşamın tam ortasında
"Harcadığı tüm enerjiyi kendisi üreten proje, inanılmaz koşullarıyla Avrupa yakasına damga vurmaya hazırlanıyor"

Bahçeşehir-Ayazma'da Atatürk Olimpiyat Stadına komşu yükselen "My World Europe", bu bölgede yaşam ve yatırım amaçlı konut alabilecek kitlenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tasarlanıyor. Yaklaşık 200 dönümlük arsa üzerinde konumlanan proje, Golf Residences, Arena Residences ve Pool Residences olmak üzere 3 ayrı kısımdan oluşuyor. Projede toplam 17 blokta 3 bin 60 daire bulunuyor. 130 metre uzunluğundaki devasa bir havuzun etrafında konumlanan Pool Residences, 32'şer katlı, 6 blokta 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 768 daireden oluşuyor.

Su kaydıraklarıyla daha da eğlenceli hale getirilen bu açık havuz, tüm My World Europe sakinlerinin dinlenebileceği ve eğlenebileceği cazibe noktalarından biri haline gelecek. Bir meydan etrafına konumlandırılan "Arena Residences", karşılıklı şekilde 3'er bloktan oluşuyor. Toplam 6 blokta, bin 402 daireden oluşan projede, bloklar dinamik ve karakteristik mimarisiyle dikkat çekiyor.

Projenin 3. kısmı olan "Golf Residences" ise 5 blokta toplam 890 daireden oluşuyor. 2+1, 3+1 ve 4+1 tipi dairelerin yer aldığı Golf Residences, bir golf antrenman sahası (drive range) ve kısa tur bir golf sahasına komşu olarak konumlandırılıyor. Proje, TEM otoyoluna cephesi ve metro bağlantısı ile bölgedeki tüm iş yerleri, sanayi ve yerleşim yerlerine çok kolay bir ulaşım kolaylığı sağlıyor. Proje, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 14 dakika, Levent-Maslak'a 16 dakika, Atatürk Havalimanı'na 10 dakika, Bakırköy'e ise 14 dakika uzaklık mesafesinde bulunuyor. Ağaoğlu My World Europe projesinde konut teslimleri 2013 yılının Haziran ayında yapılması planlanıyor.

Metrobüs değerine değer katacak
Projenin Metrobüs hattının tamamlanmasının ardından önemli oranda değer kazanması bekleniyor

İhlas Holding İnşaat Grubu tarafından Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece'nin kesiştiği kavşakta, E-5 Otoyolu üzerinde inşası devam eden Kristal Şehir, yüksek inşaat kalitesini, estetik ve huzurla birleştirerek yeni bir yaşam merkezine dönüşüyor. Kristalşehir, Marmara Denizi ile Büyükçekmece manzarasına sahip olması sebebiyle emsallerine oranla daha avantajlı bir konumda yer alıyor. 120 bin metrekarenin yeşil alana ayrıldığı projede, 11 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 10 bin metrekarelik kapalı sosyal tesis, kapalı yüzme havuzları, fitness salonu, Türk hamamı, yer alıyor. 18 konut bloğu ve 2 adet E-5 girişli rezidans kuleden oluşan Kristal Şehir projesinde büyüklükleri 68,36 metrekare ile 178,88 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor.

Şimdiden değer kazanacağı belirtilen projede uygulanan çeşitli ödeme planlarının yanı sıra 106 bin TL'den başlayan fiyatlar da ilgiyi artırıyor. Kristal Şehir'de 1+1 daireler 106 bin TL'den, 2+1 daireler 130 bin TL'den, 3+1 daireler 202 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. Bölgenin en hareketli noktasında konumlandırılan Krisal Şehir, tüm gelişmelerin merkezinde E-5 Otoyolu üzerinde yer alıyor. İstanbul'un en büyük fuar merkezi TÜYAP'ın yanı sıra Metro, Carrefour, Migros, Real, Bauhause, Media Markt gibi büyük alışveriş merkezlerine de komşu konumdan olan Kristal Şehir, yapımı devam eden Metrobüs hattının tamamlanmasıyla birlikte önemli oranda değer kazanacağı öngörülüyor. Projenin 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yeşillikler içinde
Mitaş Gayrimenkul imzasını taşıyan Parkone, İstanbul'un oksijen deposu olarak bilinen Zekeriyaköy'de hayata geçiriliyor. 3. köprü güzergahında konumlanan ve "7 Tepe 7 Tünel" projesi kapsamında çalışmalarına devam edilen Sarıyer-Çayırbaşı Tüneli'ne yakın bir lokasyonda yer alan ParkOne, yaklaşık olarak 12 bin metrekare yeşil alana sahip. Toplam 30 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ParkOne, 79 konuttan meydana geliyor. Projenin ilk etabında 14 adet tripleks daire, 15 çatı katı dubleksi, 9 bahçe katı ve 3 bahçe katı dubleksi olmak üzere 4 farklı daire seçeneği sunuluyor.

ParkOne'da dubleksler 204 ile 217 metrekare, tripleks daireler 279 ile 292 metrekare ve çatı dubleks daireler 226 ile 240 metrekare alan seçeneklerine sahip bulunuyor. Bahçe dubleks ve tripleks dairelerin 114 ile 433 metrekare arasına değişen bahçe alanlarına sahip olduğu ParkOne'de çatı dubleksler 421 bin dolar ile 526 bin dolar arasında, bahçe dubleksler 525 bin dolar ile 598 bin dolar arasında, bahçe katları 684 bin dolar ile 715 bin dolar arasında ve tripleks villalar 795 bin dolar ile 983 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.  Kaynak: exclusivehomes dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki güzellik bir arada

İki güzellik bir arada

Ya üçüde olmasaydı

Ya üçüde olmasaydı

Mehmet Akif Ersoy'dan

Mehmet Akif Ersoy'dan

Gezi Parkı

Gezi Parkı

Ne Denilebilir!...

Ne Denilebilir!...

Gezi

Gezi

Günün Fıkrası

Deli

1960'lı yıllar,Elazığ Akıl Hastanesinden her nasılsa 423 akıl hastası kaçar ve Elazığ'ın cadde ve sokaklarına dağılır.



O zamanın ünlü doktoru Mutemet Tazıcı hastanenin başhekimidir. 'Doktor bey,ne yapalım?' diye akıl danışırlar.



Mutemet Bey personeline;'Bana bir düdük verin ve arkama yapışarak gelin!'der.



Doktor önde birkaç personeli arkasında düt düt diye trencilik oynayarak Elazığ'ı dolaşırlar. Bütün deliler bu kuyruğa girip vagon olurlar. Hastaneye geldiklerinde sayı 612 kişidir...



Avukat 1




Zenginin biri ölümüne yakın, biri doktor, biri papaz, diğeri avukat olan üç yakın arkadaşını yanına çağırarak bir ricada bulunmuş.

- 300 bin dolar kadar bir tasarrufum var, bunu yanımda öteki dünyaya götürmek istiyorum. Ama kimseye de güvenemiyorum. Şimdi size 100'er bin dolar vereceğim. Bu paraları ne olur ben gömülürken kefenimin iç cebine koyuverin...

Adam ölmüş ve üç arkadaşı verdikleri sözü yerine getirmişler. Bir süre sonra doktor vicdan azabına yakalanmış. Diğer iki arkadaşını çağırarak onlara itirafta bulunmuş

- Hastanenin çok acil ihtiyacı vardı onun için 100 bin doların 20 bin dolarını hastaneye sarf ettim, kefene 80 bin koydum.

Papaz utana sıkıla mırıldanmış.

- Maalesef ben de aynı günahı işledim paranın yarısını kilisenin inşaatına ayırdım. Kefenin cebine 50 bin dolar koydum.

Avukat gülümsemiş.

- Ben sözümü aynen yerine getirdim, kefenin cebine 100 bin dolarlık çek koydum.




Avukat 2




George ve Harry balonda Atlantik Okyanusu’nu geçmektedirler. George Harry'ye döner ve “Biraz alçalıp nerede olduğumuzu anlayalım” der. Harry sıcak gazı biraz kısar ve balon alçalmaya başlar. George "Hala nerede olduğumuzu anlayamadım biraz daha alçalalım ve şu aşağıdaki adama soralım" der. Harry adama bağırır:

"Hey bayım nerede olduğumuzu söyleyebilir misiniz lütfen. "

Adam geri bağırır: "Bir balondasınız ve 100 metre yukardasınız"

George Harry'ye döner ve "Bu adam bir avukat" der.

Şaşırır Harry, "Nasıl anladın?" der.

"Çünkü" der George "Verdiği bilgi %100 doğru, fakat faydasız".




Avukat 3




Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup, sormuşlar:

“İki kere iki kaç eder?”

Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kâğıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki: ''Eminim ki dört eder.''

Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra : ''Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2'lik bir hata payı olabilir.'' demiş

En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş:

''Kaç olmasını istersiniz?''




Avukat 4




Ceza davalarına bakan avukat bir arkadaşım anlatmıştı:

Yoksul bir babanın oğlu şoförlük yaparken ölümlü bir kazaya neden olmuş. Olayda tam kusurlu. Şoförün babası avukata başvurarak hukuki yardım istiyor. Arkadaşım adamın yoksulluğuna bakarak hiçbir ücret talep etmeksizin davayı takip ediyor.

Ancak bütün deliller aleyhte. Yapılacak bir şey yok. Şoförün mahkûmiyetine karar veriliyor.

Şoförün babası büroya gelerek yakınıyor.

“Yoksulluğun gözü kör olsun. Paramız olsa da iyi bir avukat tutsaydık bunlar başımıza gelmezdi.''




Avukat 5




Hayırsever vakıflardan birindeki çalışanlar şehrin en başarılı avukatından henüz herhangi bir bağış almamış olduklarını fark ettiler. Bağış toplama görevindeki kişi avukatı bağışta bulunması için ikna etmeye çalışıyordu:

“Araştırmalarımıza göre yıllık geliriniz en az 500.000 $. Ancak bugüne kadar hiç bir hayır işine bir kuruş bağışta bulunmamışsınız. O paranın bir kısmını bir şekilde topluma iade etmek istemez miydiniz?”

Avukat açtı ağzını:

“Önce, araştırmalarınız annemin uzun bir hastalıktan sonra ölmek üzere olduğunu ve hastane masraflarının onun yıllık gelirinin bir kaç kat üstünde olduğunu da gösterdi mi? Sonra, kardeşimin malul bir gazi, kör ve tekerlekli iskemleye mahkûm olduğunu? Ya da kız kardeşimin kocasının bir trafik kazasında öldüğünü ve onu üç çocuğuyla beş parasız bıraktığını?”

Görevli yerin dibine geçmişti.

Sadece:

“Hayır, hiç bir bilgim yoktu...” diye mırıldanabildi.

Avukat onun sözünü keserek devam etti:

“Pekâlâ, ben onlara zerre kadar para vermezken, size niçin vereyim?”



















Günün Sözü

Homo sum,humani nil a me alienum puto

İnsanım,insana özgü hiç bir şey bana yabancı değildir.

Şişli Merkez Mh,Esen Sk Saruhan İşhanında

Şişli Merkez Mh,Esen Sk Saruhan İşhanında
Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli
Hayatımızdan sessiz sedasız çekilmişler

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli
Siyah Beyaz Hayatımızdan Renkliye...

Sinema Tarihinden Siyah ve Beyazlıklar

Sinema Tarihinden Siyah ve Beyazlıklar
Zamanın belleği var