27 Mart 2012 Salı

'Büyüme beklentisi geçen 20 yıldan küçük'


OECD'nin AB ve Avro bölgeleriyle ilgili inceleme raporları açıklandı. Raporlara göre AB, ekonomik krizle baş etme ve daha güçlü, adil ve saydam bir büyüme sağlama yükümlülüğüyle karşı karşıya bulunuyor.

ANKA

Ankara- OECD, AB27 ekonomilerinin, ekonomik kriz sonrasında, Avro bölgesi ülke borç krizleri ve süregelen zayıflığın tahrik ettiği ciddi bir düşüş içinde bulunduğunu belirterek, "Nüfusun yaşlanması ve verimlilikte ağır artışın etkisiyle, büyümeye yönelik uzun vadeli beklentiler geçen yirmi yıl için öngörülenden daha zayıf" görüşünü savundu.
OECD AB ve Euro Bölgesi krizleriyle baş etmek için önerdiği önlemler arasına kamu ihalelerinde Avrupa çapında entegrasyon sağlanmasını da aldı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) "Euro Bölgesi ve AB Ekonomik İncelemesi"ne ilişkin raporlarını yayınladı.

AB Bölgesi

Buna göre AB, ekonomik krizle baş etme ve daha güçlü, adil ve saydam bir büyüme sağlama yükümlülüğüyle karşı karşıya bulunuyor. AB27 ekonomisinin, ekonomik kriz sonrasında, euro bölgesi ülke borç krizleri ve süregelen zayıflığın tahrik ettiği ciddi bir düşüşün içinde bulunduğu belirtilen raporda şu saptamalar yapıldı:
"-Nüfusun yaşlanması ve verimlilikte ağır artışın etkisiyle, büyümeye yönelik uzun vadeli beklentiler geçen yirmi yıl için öngörülenden daha zayıf.
-Emek ve üretim piyasalarındaki yapısal zayıflık, yavaş büyümenin yanı sıra, düşük verimlilik ve istihdama katkıda bulunuyor. Yüksek büyüme, cari borç düzeylerinin daha sürdürülebilir hale gelmesi ve toplumsal ve çevresel zorluklarla baş etmek için daha fazla ortam sağlanmasında yardımcı olur.
-Yapısal reformlar için hırslı bir program gerekiyor. Büyümenin önündeki politika engellerini kaldırmak, verimlilik ve istihdam oranlarını yükseltmek geniş yelpazede önlemler dizisi gerektiriyor. AB kendisini bizzat Avrupa 2020 stratejisi hedeflerine hazırladı. Gerekli reformların birçoğu, ulusal politikalar ve kurumlarda değişiklikler gerektiriyor. AB'nin politika araçları, doğru koşulların yaratılması ve ulusal reformların teşvik edilmesi suretiyle büyümeye güçlü bir katkı sağlayabilir. AB piyasalarının ticarete açılmasına devam edilmesinin yanı sıra AB ve ulusal inovasyon politikalarının koordinasyonu da sürdürülebilir büyümeye katkıda bulunur.
-Büyümenin hızlandırılması için AB politika eyleminin merkezinde Tek Pazar'ın güçlendirilmesi bulunmalıdır. AB'nin iç pazarı, ticaret ve finansal entegrasyon anlamında parçalı durumda. Ana engeller, ulusal düzeydeki piyasa düzenlemeleri ve var olan Tek Pazar gerekliliklerinin kötü bir şekilde yürütülmesidir. AB Komisyonu 2011 'Tek Pazar Anlaşması' ile Tek Pazar projesini yeniden başlatma arayışında.
-Sınır ötesi şirketler ve dolaylı vergi konuları, ulusal düzeyde rekabet ve tüketici koruma politikalarının daha güçlü uygulanmasına hitap edilmesi dâhil sınır ötesi iş yapma koşullarına ilişkin çerçeve iyileştirilmeli. Ağ endüstrileri ve kamu ihaleleri için sektörel bazda, sınır ötesi düzenleyiciler geliştirme ve altyapı yatırımıyla yapılacaklar dahil ek entegrasyon çabası gerekiyor.
-Emek piyasasında reform daha iyi ve fazla iş yaratır. AB ülkeleri arasında büyük emek piyasası farklılıkları performansın iyileştirilmesi gereğini ortaya koyuyor. Özellikle gençler arasında yüksek işsizlik ve düşük emek hareketliliği, diğer bölgelerdeki beceri ve emek yetersizlikleriyle birlikte var oluyor. AB içindeki iç göç emek piyasası kısıtlılıklarını karşılamaya yardımcı olabilir... AB çapında mesleki niteliklerin tanınması geliştirilmeli, kamudaki işlere erişim iyileştirilmeli.
-AB göç politikası işçi sıkıntısına daha iyi yanıt vermek üzere geliştirilmeli. Nüfus yapısındaki değişikliklerle birlikte AB ülkelerinin birçoğu giderek artan şekilde belli meslekler için nitelikli işgücü sıkıntısı çekiyor. Sorun büyük oranda şimdiki nüfustan daha iyi yararlanıp ve onları doğru becerilerle donatarak çözümlenmeli. AB ayrıca doğrudan emek piyasası gereksinimlerine karşılık verecek bir göç sağlamak için politikalar geliştirmeli.  Mavi Kart't, yüksek vasıflı işçiler için daha çekici hale getirilerek etkin şekilde kullanılmalı."


-EURO BÖLGESİ İNCELEME RAPORU-

OECD euro bölgesi inceleme raporunda ise bölgenin, bazı ülkelerdeki borç krizleriyle bağlantılı bir kriz yaşadığı belirtildi.
Krizin kökeninde euro bölgesindeki aşırı finansal, mali ve ekonomik dengesizlikler ve küresel kredi döngüsünün bulunduğu belirtilen raporda "Bu dengesizliklerin şu ana kadar ortadan kaldırılamaması, 2011 ortasında başlayan istikrarsızlıkla yenilenen bir krize yol açtı. Mali konsolidasyon ve banka borçlarında potansiyel azaltmaların, sağlıklı kamu finansmanı ve hızlı büyüme reformlarının yararlarını ortaya koymasından önce ekonomik etkinliği kısıtlama riski var. Yüksek riskli finansal sözleşmeler ve kendini besleyen beklentiler sürdürülemeyecek borç dinamiklerine neden olabilir. Gelişmelerin küresel şekilde yayılmasından kaynaklanan bir risk bulunuyor. Bu, ise hem kısa vadeli eylem, hem de uzun vadeli reform gereği için çağrı yapıyor" değerlendirmesine yer verildi. OECD'nin euro bölgesi raporunda öne çıkan bazı saptamalar da şöyle:
"-Kırılgan euro bölgesi borç piyasalarını istikrara kavuşturmak için kararlı eylem gerekir.
-Fiyat istikrarını koruyacak para politikasının devam etmesi yanında mali konsolidasyon zorunlu.
-Hırslı yapısal reformlar, büyümenin hızlandırılması, borç sürdürülebilirliğinde iyileşme sağlanması ve ekonominin yeniden dengeye kavuşması için gerekli.
-AB'nin yapısal, mali ve finansal yönetimi güçlendirilmiş, ancak şimdi bu önlemlerin uygulanması, gerekiyor ve reformların daha da ileriye gitmesi gereken alanlar var."


Avrupa'nın hızı kesildi
OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, inceleme sonuçlarıyla ilgili basın toplantısında AB'de alınan mali disiplin, likidite ve büyümeyi artırmaya yönelik reformların özellikle Yunanistan, İtalya, Portekiz ve İspanya'da gelecek için daha parlak bir ekonomik görünüm sağladığını belirtti. Gurria, "Ancak zorluklar yıldırıcı kalmayı sürdürüyor. Avrupa'nın hızı kesildi. Birinci vitese geçmesi ve büyümeyi bir numaralı öncelik haline getirmesi gerekiyor" dedi.
27 Mart 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İki güzellik bir arada

İki güzellik bir arada

Ya üçüde olmasaydı

Ya üçüde olmasaydı

Mehmet Akif Ersoy'dan

Mehmet Akif Ersoy'dan

Gezi Parkı

Gezi Parkı

Ne Denilebilir!...

Ne Denilebilir!...

Gezi

Gezi

Günün Fıkrası

Deli

1960'lı yıllar,Elazığ Akıl Hastanesinden her nasılsa 423 akıl hastası kaçar ve Elazığ'ın cadde ve sokaklarına dağılır.



O zamanın ünlü doktoru Mutemet Tazıcı hastanenin başhekimidir. 'Doktor bey,ne yapalım?' diye akıl danışırlar.



Mutemet Bey personeline;'Bana bir düdük verin ve arkama yapışarak gelin!'der.



Doktor önde birkaç personeli arkasında düt düt diye trencilik oynayarak Elazığ'ı dolaşırlar. Bütün deliler bu kuyruğa girip vagon olurlar. Hastaneye geldiklerinde sayı 612 kişidir...



Avukat 1




Zenginin biri ölümüne yakın, biri doktor, biri papaz, diğeri avukat olan üç yakın arkadaşını yanına çağırarak bir ricada bulunmuş.

- 300 bin dolar kadar bir tasarrufum var, bunu yanımda öteki dünyaya götürmek istiyorum. Ama kimseye de güvenemiyorum. Şimdi size 100'er bin dolar vereceğim. Bu paraları ne olur ben gömülürken kefenimin iç cebine koyuverin...

Adam ölmüş ve üç arkadaşı verdikleri sözü yerine getirmişler. Bir süre sonra doktor vicdan azabına yakalanmış. Diğer iki arkadaşını çağırarak onlara itirafta bulunmuş

- Hastanenin çok acil ihtiyacı vardı onun için 100 bin doların 20 bin dolarını hastaneye sarf ettim, kefene 80 bin koydum.

Papaz utana sıkıla mırıldanmış.

- Maalesef ben de aynı günahı işledim paranın yarısını kilisenin inşaatına ayırdım. Kefenin cebine 50 bin dolar koydum.

Avukat gülümsemiş.

- Ben sözümü aynen yerine getirdim, kefenin cebine 100 bin dolarlık çek koydum.




Avukat 2




George ve Harry balonda Atlantik Okyanusu’nu geçmektedirler. George Harry'ye döner ve “Biraz alçalıp nerede olduğumuzu anlayalım” der. Harry sıcak gazı biraz kısar ve balon alçalmaya başlar. George "Hala nerede olduğumuzu anlayamadım biraz daha alçalalım ve şu aşağıdaki adama soralım" der. Harry adama bağırır:

"Hey bayım nerede olduğumuzu söyleyebilir misiniz lütfen. "

Adam geri bağırır: "Bir balondasınız ve 100 metre yukardasınız"

George Harry'ye döner ve "Bu adam bir avukat" der.

Şaşırır Harry, "Nasıl anladın?" der.

"Çünkü" der George "Verdiği bilgi %100 doğru, fakat faydasız".




Avukat 3




Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup, sormuşlar:

“İki kere iki kaç eder?”

Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kâğıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki: ''Eminim ki dört eder.''

Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra : ''Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2'lik bir hata payı olabilir.'' demiş

En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş:

''Kaç olmasını istersiniz?''




Avukat 4




Ceza davalarına bakan avukat bir arkadaşım anlatmıştı:

Yoksul bir babanın oğlu şoförlük yaparken ölümlü bir kazaya neden olmuş. Olayda tam kusurlu. Şoförün babası avukata başvurarak hukuki yardım istiyor. Arkadaşım adamın yoksulluğuna bakarak hiçbir ücret talep etmeksizin davayı takip ediyor.

Ancak bütün deliller aleyhte. Yapılacak bir şey yok. Şoförün mahkûmiyetine karar veriliyor.

Şoförün babası büroya gelerek yakınıyor.

“Yoksulluğun gözü kör olsun. Paramız olsa da iyi bir avukat tutsaydık bunlar başımıza gelmezdi.''




Avukat 5




Hayırsever vakıflardan birindeki çalışanlar şehrin en başarılı avukatından henüz herhangi bir bağış almamış olduklarını fark ettiler. Bağış toplama görevindeki kişi avukatı bağışta bulunması için ikna etmeye çalışıyordu:

“Araştırmalarımıza göre yıllık geliriniz en az 500.000 $. Ancak bugüne kadar hiç bir hayır işine bir kuruş bağışta bulunmamışsınız. O paranın bir kısmını bir şekilde topluma iade etmek istemez miydiniz?”

Avukat açtı ağzını:

“Önce, araştırmalarınız annemin uzun bir hastalıktan sonra ölmek üzere olduğunu ve hastane masraflarının onun yıllık gelirinin bir kaç kat üstünde olduğunu da gösterdi mi? Sonra, kardeşimin malul bir gazi, kör ve tekerlekli iskemleye mahkûm olduğunu? Ya da kız kardeşimin kocasının bir trafik kazasında öldüğünü ve onu üç çocuğuyla beş parasız bıraktığını?”

Görevli yerin dibine geçmişti.

Sadece:

“Hayır, hiç bir bilgim yoktu...” diye mırıldanabildi.

Avukat onun sözünü keserek devam etti:

“Pekâlâ, ben onlara zerre kadar para vermezken, size niçin vereyim?”



















Günün Sözü

Homo sum,humani nil a me alienum puto

İnsanım,insana özgü hiç bir şey bana yabancı değildir.

Şişli Merkez Mh,Esen Sk Saruhan İşhanında

Şişli Merkez Mh,Esen Sk Saruhan İşhanında
Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli
Hayatımızdan sessiz sedasız çekilmişler

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli

Sinema Tarihinin Zaman Tüneli
Siyah Beyaz Hayatımızdan Renkliye...

Sinema Tarihinden Siyah ve Beyazlıklar

Sinema Tarihinden Siyah ve Beyazlıklar
Zamanın belleği var